top of page
Laurien Spijkerman

Laurien Spijkerman

Op mijn zestiende ben ik van Friesland naar Bergen verhuisd. Sinds 2009 woon ik met veel plezier in Alkmaar. Inmiddels ben ik moeder van twee kinderen. Bewegen en gezonde voeding zijn twee grote passies van me. Omdat ik naast het sporten opzoek was naar meer ontspanning heb ik sinds enkele jaren yoga ontdekt. Dit heeft meer rust in mijn leven gebracht. Vorig jaar besloot ik daarom om mijn hart te volgen en heb ik de opleiding tot kinderyoga docent gevolgd.

Kinderyoga is anders dan volwassen yoga. Mijn les gaat in verhaalvorm en ik zal de kinderen op een speelse en dynamische manier yoga geven. Daarbij komen alle yogahoudingen aanbod evenals beweging, spel, meditatie, visualisatie, massage, schilderen en tekenen. Het doel van mijn les is een moment van rust bieden, even los komen van alle prikkels waar kinderen op jonge leeftijd al mee te maken hebben. 

Door kinderen yoga te laten beoefenen heeft vele positieve werkingen. Zo neemt het zelfvertrouwen toe en ontwikkelen de kinderen mindfulness. Het volledig opgaan in het moment zonder te worden afgeleid zorgt ervoor dat hun concentratievermogen verbetert en worden ze zich bewust van zichzelf en hun omgeving. 

bottom of page