Martine Keijser

Yoga

Out of your head

Into your heart

Think less, feel more

 

Voor jaren is hardlopen voor mij dé manier geweest om uit mijn hoofd en in mijn lijf te komen. Paradoxaal genoeg negeerde ik fysieke signalen en eindigde ik in 2013 "op de bank" met een langdurige blessure (hielspoor).

 

Wat een kado, paradoxaal!

Want deze blessure bracht mij bij yoga. Vanaf mijn eerste yogales (bij de sportschool) voelde ik diep in mijn hart wat yoga mij schonk: een intense connectie tussen geest en lichaam. Vanaf diezelfde eerste yogales voelde ik de behoefte om meer erover te leren om te kunnen delen met anderen. 

 

In 2016 voelde ik me vertrouwd en dapper genoeg om een opleiding voor yogadocent te gaan volgen. Het aanbod is tegenwoordig groot(s) en divers. Ook hierin heb ik mijn gevoel gevolgd en vond ik Anat Geiger en Marcel van de Vis Heil / YogaGarden in Amsterdam. Bij hen heb ik met grote voldoening de Vinyasa Teacher Training gevolgd (200hrs, 2016-2017) en doe ik momenteel de Yin Teacher Training (200hrs, 2017-2018). 

Hun professionele down-to-earth functionele benadering van yoga raakte mij. Yoga gaat volledig om wat de yogahouding jou brengt, fysiek en mentaal. Op de mat en daarna. En dat binnen jouw uniek anatomische mogelijkheden en beperkingen.  Yoga gaat vooral niét om het picture perfect plaatje.

 

Naast yogalessen geef ik BodyBalance en Pilates. Ook heb ik al 7 jaar, samen met een loopmaatje, een recreatieve (maar gedreven) hardloopgroep: Loopgroep de Duinlopers. Met hen "duinstamp" ik 2x per week door de bossen, door de duinen en over het strand bij Egmond. 

 

Terug naar yoga: bij vinyasa yoga is er synchroniciteit tussen beweging en adem (en v.v); het bloed en zuurstof wordt door de aderen gepompt en de chi, de levensenergie, stroomt vrij door het lichaam. Daarna... verbinding, ruimte en rust in lichaam en geest.  

 

Graag tot op de yogamat. 

 

Hartelijke groet,

Martine