top of page

Kindercursus yoga per 27 september 2023

4 tm 6 jaar - Thema Kleuren - Tijd 14.30 tm 15.15 uur

In September gaan we een nieuw blok kinderyoga les aanbieden. Iedere week zullen de kinderen een speelse en dynamische yogales ervaren. Daarbij komen alle yogahoudingen aanbod evenals beweging, spel, meditatie, visualisatie, massage, schilderen en tekenen. We gaan dit blok rondom het prachtige boekje het kleurenmonster van Anna Llenas werken. Het kleurenmonster weet niet wat er met hem aan de hand is. Hij is helemaal in de war en voelt alles door elkaar heen. Hij voelt zich blij, verdrietig, boos, bang en kalm tegelijk. Om hem te helpen laat een klein meisje hem met behulp van kleur zien wat elke gevoel betekent. Iedere les staat in het tekenen van een kleur.

 

Les 1:
Van de kleur geel wordt je vaak blij en als je blij bent, lach je, dans je, spring je en speel je. Het straalt geel als de zon en schittert als de sterren. Elke les starten we met de vertelsteen. Het kind dat de steen vast heeft mag één ding vertellen wat hij of zij wil vertellen. Het doel is vertrouwen en hart luchten. We gaan een wandeling maken naar het strand en begroeten de zon d.m.v. de zonnegroet. De zonnegroet houdt je lichaam soepel en gezond, het maakt je blij en vrij, geeft energie en helpt om rust in je hoofd te brengen. Verder zullen we een mandala maken van schelpen. 

 

Les 2
Het is de prachtige diep diep blauwe kleur van de zee en zoet als regen. We duiken deze les de zee in en gaan we opzoek naar de mooiste vissen in het in de zee. We versterken het goepsgevoel. We worden samen zo’n mooie zeester die op de bodem van de zee liggen. Ook gaan we samen het zeewier vormen wat er op de bodem groeit. De kaars houding sluit hier mooi op aan. Deze houding kalmeert het zenuwstelsel en maakt de rug sterker. Het stimuleert de schilklier en heeft daardoor effect op hele lichaam. We gaan de dolfijn houding oefenen. Weet je wat de boodschap is van een dolfijn? “bekijk de wereld eens op zijn kop”. Daar bedoelt hij mee: als je zelfvertrouwen hebt, laat je je niet tegen houden door angsten. Verder zullen we een mindfulness oefening doen. Hierdoor worden de zintuigen geprikkeld en zullen de kinderen iets proeven.

Les 3
De prachtige kleur rood is zo woest als vuur. Rood is de kleur van 1e chakra. Chakra’s zijn een soort energiebloemen in allerlei kleuren, die om je heen zwaaien. De kinderen mogen deze les om de beurt een kaartje uit een doosje pakken, waarop verschillende houdingen staan. De houdingen zijn allen gericht op te gronden en dus het 1e chakra te versterken. Verder zullen we verschillende geuren gaan ruiken, de kinderen mogen raden wat het is. De les sluiten we af met een korte meditatie, we gaan vliegen en gebruiken een rode toverparaplu. Meditatie stimuleert zelfvertrouwen, kinderen worden fantasierijker en creatief, concentreren zich beter en worden zelfbewuster. 

Les 4
Zwart is een krachtige kleur. Jezelf net zo krachtig voelen als een leeuw. Brullen en grommen tijdens een ademhalingsoefening. We gaan op onze knieen zitten. Het bovenlichaam is iets gestrekt. Spreid je vingers als klauwen. Steek je tong uit en kijk iets naar boven. Brul als een leeuw! Verder gaan we een partner oefening doen waarbij de kinderen elkaar gaan masseren. Op de achtergrond zal een vrolijk muziek te horen zijn.

 

Les 5
De laatste les zal in het tekenen staan van groen. Kalmte is de rust van de groene bomen. Het zweeft als een blad in de wind. We wanen ons in het bos. Wat kun je hier allemaal vinden en ontdekken? Wat voor dieren leven er? We gaan o.a. werken aan de boomhouding. Deze houding verbetert je balans en versterkt je dijen, kuiten, enkels en ruggengraad. Tegelijkertijd opent de Boom de liezen, dijen, borst en schouders. Deze houding helpt je om kalm en gefocust te blijven, op de mat en in het dagelijks leven. Verder gaan we samen een spelletje spelen op muziek. We gaan een lange rij maken en de enkels van degene voor je pakken en proberen samen te lopen. Gaat het ons lukken, denk je? De kinderen gaan ook hun lievelingsdier uit het bos op een steen tekenen. Met als doel het uitbreiden van motoriek, zich kunnen uiten door creativiteit en fantasie te gebruiken.

 7 tm 9 jaar Thema wereld - start 27 sept. Tijd 15.45 tm 16.30 uur
In September gaan we een nieuw blok kinderyoga les aanbieden. Iedere week zullen de kinderen een speelse en dynamische yogales ervaren. Daarbij komen alle yogahoudingen aanbod evenals beweging, spel, meditatie, visualisatie, massage, schilderen en tekenen. Dit blok is het thema de wereld waarin we leven. Alles om ons heen bestaat uit 5 elementen. Elke les is een ontdekkingstocht en gaan we samen opzoek naar de verschillende elementen.

Les 1

Het element aarde staat voor gronding. De les staat in het tekenen van “ik ben” met gebruik van indianenkrachten. Emoties leren uiten. Het “ik ben” is vooral ook het ervaren van dat ze mogen zijn wie ze zijn en dat ze goed en krachtig zijn. Dit komt in verschillende yoga oefeningen navoren om goed te kunnen gronden. De rituelen van indianen nemen we mee in de les. Als indianen gaan slapen, maken ze aan vuur en daar doen ze de vuurdans. De vuurdans wil zeggen dat ze alles waar ze boos over zijn of niet leuk vinden in het vuur “gooien” en dit verandert in goeie dingen en in kracht. Op muziek dansen we rond het vuur. Verder gaan we de zintuig ruik activeren. Tijdens een mindfulness oefeningen zullen de kinderen iets ruiken en later mogen ze raden wat het was. 

 

Les 2
Het element water is vloeibaar. We duiken deze les de zee in en gaan we opzoek naar de mooiste vissen in het in de zee. We versterken het goepsgevoel. We worden samen zo’n mooie zeester die op de bodem van de zee liggen. Ook gaan we samen het zeewier vormen wat er op de bodem groeit. De kaars houding sluit hier mooi op aan. Deze houding kalmeert het zenuwstelsel en maakt de rug sterker. Het stimuleert de schilklier en heeft daardoor effect op hele lichaam. We gaan de dolfijn houding oefenen. Weet je wat de boodschap is van een dolfijn? “bekijk de wereld eens op zijn kop”. Daar bedoelt hij mee: als je zelfvertrouwen hebt, laat je je niet tegen houden door angsten. Verder zullen we een mindfulness oefening doen. De zintuig bij water is smaak. We zullen de zintuigen prikkelen en de kinderen gaan iets proeven met hun ogen dicht.


Les 3
De kleur rood is zo woest als het element vuur. Rood is de kleur van 1e chakra. Chakra’s zijn een soort energiebloemen in allerlei kleuren, die om je heen zwaaien. De kinderen mogen deze les om de beurt een kaartje uit een doosje pakken, waarop verschillende houdingen staan. De houdingen zijn allen gericht op te gronden en dus het 1e chakra te versterken. Verder gaan we een vuur ademhaling oefenen. De les sluiten we af met een korte meditatie, we gaan vliegen en gebruiken een rode toverparaplu. Meditatie stimuleert zelfvertrouwen, kinderen worden fantasierijker en creatief, concentreren zich beter en worden zelfbewuster.

Les 4
De lucht staat voor beweging en veranderd ieder moment van de dag. In deze les werken we rondom de wolken. Bij binnenkomst beginnen we met een mindfulness oefening en mogen de kinderen hun ogen dicht doen en een kommetje van hun handen maken. De zintuig die bij lucht hoort is tast. De kinderen mogen voelen wat ze in hun handen krijgen en benoemen wat ze voelen. Verder gaan we vliegen door de lucht net als een vlinder. De vlinder houding is een krachtige houding waarbij de heupen open en flexibel worden en houden het bekken en de buik gezond. De zon schijnt door de wolken heen en deze gaan we begroeten. De zonnegroet geeft het lichaam soepelheid en kracht. De diepe ademhaling maakt de longen schoon.

Les 5
De ruimte staat voor alles om ons heen. Alles bevindt zich in de ruimte. We lanceren deze les als echte astronauten naar de maan en de sterren. We gaan dansen en zingen en stimuleren hiermee het gehoor. Het gehoor is de zintuig die bij ruimte hoort. Verschillende houdingen komen aanbod en verder gaan we een elkaar masseren, met als doel ontspanning. Als creactieve afsluiter zullen we een mandala maken van kleine sterren steentjes.

Beide cursussen bedragen 50 euro (de lessen zijn niet los te volgen)

Yogamatten zijn aanwezig in de studio. 

Zorg dat je kind makkelijk zittende kleding aanheeft waarin het vrij kan bewegen.

De studio deuren zijn open vanaf 15 minuten voor aanvang. 

Docente Laurien 

Aanmelden gaat online via de button 

Bij vragen kun je mailen naar info@ohmstudio

bottom of page