top of page
Bien Remmlink

Bien Remmelink

De Kundalini yoga kwam naar me toe in de vorm van een yogaweek op onze toenmalige Quinta in Portugal met yogaleraar Emile die met een groep mensen een week lang Kundalini yoga beoefende. Ik deed mee en ervoer diepe ontspanning, ongekende stromingen in mijn lichaam, spanningen loskomen, meditatie, intense emoties, geluk. Dit was iets waar ik meer van wilde. Ik deed de opleiding tot Kundalini yogaleraar  in 2009 in Wenen. Een ontwikkelingsweg naar bewustzijn. En nu,  jaren later,  kan ik me nog steeds verbazen over het effect  dat  kundaliniyoga  op mij en anderen hebben.

 

Eenmaal in Nedeland terug vestigde ik me met mijn gezin in Alkmaar en  verbond me met de Divine Human School van Gurumarka alwaar ik de Kundalini opleiding vervolgde met de prachtige ervaringsweken. Ook starte ik met koken voor de opleiding. En ik starte met lesgeven van Kundaliniyoga en stoelyoga.

 

Een les heeft een vaste structuur en bestaat uit een kriya, ontspanning en meditatie. Een kriya is set, een vaste volgorde van houdingen en ademhalingsoefeningen met een bepaald doel. Er zijn er een heleboel verschillende. De meditatie is veelal in de vorm van het zingen van een mantra, een mudra en  begeleid door mooie muziek.

 

Kundalini Yoga werkt krachtig en doeltreffend. De manier van ademen wordt tijdens oefeningen aangegeven en er wordt veel gebruik gemaakt van dynamische oefeningen. De oefeningen zijn afwisselend, soms pittig, soms rustig. Beoefenen van Kundalini yoga versterkt het zenuwstelsel en brengt de hormoonklieren  in balans. Ze vermindert stress en grote kans dat je je na de les ontspannen, helder en energiek voel.

bottom of page